Herdruk

Dit aanbod is uitsluitend voor BookDesign-klanten. Wil je jouw cursus opnieuw geven, of wil je je handboek laten herdrukken voor een nieuwe lancering?

Dan is het niet meer nodig om het volledige proces van a tot z te doorlopen. Stuur me een mailtje en we gaan aan het werk.

Bookdesign Karen

Tijd voor een herdruk?

  • Je liet je boek eerder ontwerpen bij BookDesign
  • Je wil hetzelfde boek herdrukken, mits een paar aanpassingen hier en daar (zogenaamde auteurscorrecties)
  • Nieuwe foto’s, een update van de inhoud, het kan allemaal
  • De opbouw en afwerking blijven gelijk

Skip het hele proces van intake, analyse en voorontwerp en geef me gewoon jouw aanpassingen en deadline door. Een herdruk vraagt minder tijd, waardoor we hier sneller kunnen schakelen en jij je boek in no time weer in handen hebt.

Je kan hiervoor op elk moment bij mij aankloppen,
alle aanpassingen gebeuren in regie.

Wat als je geen herdruk wil,
maar het design wil doortrekken naar een volgend boek?

Misschien wil jij geen herdruk van je eerste boek, maar heb je ondertussen een tweede boek waarvoor je het design wil uitbesteden? Je wil dit volledig in dezelfde stijl, maar inhoudelijk is er wel een verschil. 

In dat geval volgen we wél het originele stappenplan voor het creatieproces, maar beknopter. Doordat we het ontwerp afstemmen op je vorige boek, kunnen we sommige stappen overslaan of inkorten. Hiervoor werk ik graag een voorstel op maat uit.

Niet helemaal zeker of je voor een herdruk of project op maat moet kiezen? Neem contact op en we bespreken jouw opties.

Voor wie is een herdruk interessant?

Bestaande klant

Er kan enkel een herdruk gemaakt worden van boeken die ik zelf heb ontworpen. Heb jij een BookDesign-boek? Dan kunnen we daar snel een tweede versie van voorzien.

Auteurscorrecties

Bij een herdruk gaat het enkel om kleine aanpassingen in de inhoud, updates en/of nieuw beeldmateriaal. Voor grote, structurele wijzigingen of een vervolg op je boek werk ik een voorstel op maat uit.

Skip het proces

Herdrukken gaan sneller, waardoor ik deze makkelijk kan inplannen voor jou. We slaan het stappenplan over en alle aanpassingen gebeuren in regie.

Niet helemaal zeker of je voor een herdruk of project op maat moet kiezen? Neem contact op en we bespreken jouw opties.

Hoe gaan we te werk?

Wanneer je kiest voor een herdruk, stappen we af van de standaard werkwijze.
We kunnen de eerste en tweede fase overslaan en de laatste 2 fases verlopen sneller.

Het stappenplan voor een herdruk

1. Jij neemt contact op
Je laat me weten dat je een herdruk wil en vermeldt er al bij over welke soort aanpassingen het gaat en wanneer je het boek in handen wil hebben. Als je dat wenst, leggen we een Zoom-gesprekje vast om dit samen te overlopen en een timing af te spreken. Maar dit kan ook allemaal per mail.

2. We stemmen af
Je geeft jouw auteurscorrecties in de laatste pdf-versie van je boek en/of stuurt je nieuwe beeldmateriaal door. Ik ga daarmee meteen aan de slag. We kunnen nog bijkomende correctierondes toevoegen om je ontwerp helemaal op punt te stellen.

3. Oplevering
Ik regel alles met de drukker, zodat jij snel het resultaat in handen hebt.

Wat is in regie?

De aanpassingen voor een herdruk gebeuren altijd in regie. Dat wil zeggen dat ik die aanpassingen per uur verreken en dus niet vooraf een offerte opmaak.

Bij een herdruk duid je de correcties aan op de finale proef van je laatste editie en ik zorg ervoor dat ze zo snel mogelijk verwerkt worden. Het gaat meestal om tekstcorrecties, nieuwe foto’s of een update van de inhoud. De opbouw en afwerking van het boek blijven gelijk.

Hierdoor kunnen we sneller schakelen en kan je het proces van intake, analyse en voorontwerp overslaan, waardoor je veel sneller je boek weer in handen hebt. Hiervoor zijn geen wachtlijsten, je komt bij me aankloppen en ik kijk wanneer ik je herdruk kan inplannen.

Nieuwe offerte voor drukwerk nodig bij een herdruk?

Wanneer je een herdruk wil van je boek, vraag ik een nieuwe offerte op bij de drukker. De specificaties, zoals afwerking en papiersoort, blijven gelijk, maar de oplage kan je uiteraard zelf nog aanpassen.

Een nieuwe offerte voor het drukwerk is altijd nodig bij een herdruk, omdat de prijzen van papier en van de drukker kunnen wijzigen. Daardoor zijn er kleine schommelingen mogelijk. Voor het ontwerp krijg je geen nieuwe offerte, de kleine aanpassingen die je aan mij doorgeeft in de lay-out of inhoud van het boek, verwerk ik in regie (dus aan uurtarief).

Wat betekent de term ‘oplage’?

Met ‘oplage’ bedoelen we het aantal exemplaren dat wordt gedrukt. De oplage wordt meestal uitgedrukt in een specifiek getal.

Over het algemeen geldt dat hoe hoger de oplage, hoe lager de gemiddelde drukkost per exemplaar van je boek. Hoe komt dit? Bij elk drukwerk heb je sowieso een opstartkost (opstart machine, instellen, …). Deze is onafhankelijk van het aantal exemplaren dat je bestelt. Daarbij komen dan nog zaken zoals het formaat, aantal pagina’s, speciale druktechnieken of papierkwaliteit die een invloed hebben op de kostprijs.

Als je de totaalkost kan verdelen over een groter aantal exemplaren, dan daalt de eenheidsprijs. Het kan dus voordeliger zijn om een grotere oplage te drukken.

Recente realisaties

Magazine 3e editie – Puur Ondernemen

Magazine 3e editie – Puur Ondernemen

Over het projectBart en Joke van Puur Ondernemen hadden voor deze nieuwe editie van hun magazine een serieuze upgrade voor ogen. Meer content en een vernieuwde look om hun trajecten nog beter naar voor te laten komen en hun lezers nog meer waarde te geven. Over het...

Wildplukkers Werkboek & Veldboek – Lieve Galle

Wildplukkers Werkboek & Veldboek – Lieve Galle

Over het projectIn haar jaaropleiding wildplukken helpt Lieve mensen weer in contact te komen met de natuur, planten te herkennen en te plukken zonder schade toe te brengen. Haar opleiding is een combinatie van online videolessen, live workshops en een werkboek. Over...

#expatsofbrussels – Anne Cruyt en Cemali Bas

Over het project#expatsofbrussels is een initiatief van Living in Brussels. Het is een reeks van verhalen en portretten van expats in onze hoofdstad. Sommige wonen hier al jaren, sommige zijn net aangekomen en andere staan op het punt weer te vertrekken. Ze zijn...

Zij kozen al voor een herdruk

“We krijgen steeds enorm positieve commentaren op ons magazine. Het vormt een inspiratiebron voor onze klanten.”

Joke Verrijckt
Puur Ondernemen

“Toen ik het werkboek de eerste keer lanceerde was het nieuw en leverde het me meer klanten op. Nu is het een vaste waarde en merk ik vooral een hogere tevredenheid bij mijn klanten, omdat ze iets hebben om naar terug te grijpen.”

Evi Driesen
De Contentfabriek

“Ondertussen hebben we 3 werkboeken samen afgewerkt en starten we binnenkort het 4de werkboek op. Karen heeft deze zo opgebouwd dat ze perfect bij elkaar passen (het voelen bijna als verzamelobjecten) en ik krijg hier ook elke editie enorm veel complimenten over. Ook van niet klanten.”

Kim De Graeve

Ik help je nog meer impact te maken

Wil jij impact maken als creatieve ondernemer, trainer of coach? Wanneer je next level gaat met je business, wil je dat ook je educatief materiaal diezelfde professionaliteit uitstraalt.

Als grafisch ontwerper focus ik daarom niet alleen op de lay-out en het kleurgebruik, maar denk ik met je mee over de structuur van je werk- of handboek.

Veelgestelde vragen

Met welk soort klanten werk je samen?

Ik werk met gepassioneerde ondernemers die een verschil willen maken voor hun klanten. Ondernemers die de meerwaarde zien in een goed gestructureerd boek en resoluut kiezen voor een professionele uitstraling. De sector waarin je werkt of de content die je deelt, maakt voor mij weinig uit, maar de impact die je wil maken des te meer.

Is het aantal pagina’s belangrijk?

Er staat geen minimum op het aantal pagina’s dat je project moet hebben. Je kan met een boek van 50 pagina’s evenveel impact maken als met een van 500. Belangrijk is dat je je content rust en ruimte geeft. Het ontwerp zal ook altijd meer pagina’s bevatten dan je briefing, omdat ik met de lay-out en opbouw zorg voor die ademruimte in je teksten.

Het enige waar het aantal pagina’s wel een invloed op heeft is op zaken zoals de kostprijs, rugdikte, afwerkingsmogelijkheden enzovoort.

Help je me met de opbouw en structuur van mijn boek?

Absoluut! Een mooie en vooral gebruiksvriendelijke vormgeving is voor mij topprioriteit. Met mijn jarenlange ervaring in de educatieve sector weet ik ondertussen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je content blijft hangen. Met die kennis help ik je om je werk- of handboek op punt te zetten.

Ik analyseer je briefing en doe bij het ontwerpen suggesties om de gebruiksvriendelijkheid en structuur te optimaliseren.

Welke afwerkingen kan ik kiezen voor mijn boek?

Alle mogelijke afwerkingen opsommen zou me te ver leiden. Ga je voor basic softcover, hardcover, wir-o, genaaid,…? Ik geef je de best passende opties op basis van o.a. je project, het onderwerp en hoe je doelgroep het boek zal lezen of gebruiken.

Welk formaat kies ik best voor mijn boek?

Welke afmetingen en oriëntatie je boek krijgt, beslissen we samen. Ik geef je de best passende opties op basis van o.a. je project, het onderwerp en hoe je doelgroep het boek zal lezen of gebruiken.

Kan ik werken met mijn eigen drukker?

Ik werk ondertussen al jaren samen met mijn vaste drukkerij en mijn voorkeur gaat ook naar hen uit. Ik ga ter plaatse om elke opdracht te bespreken en volg het drukproces nauwkeurig op, zodat jij enkel de levering in ontvangst hoeft te nemen.

Wil je toch met je eigen drukker werken, dan kan dat uiteraard. Dan bespreek jij samen met hen de specificaties en breng je me in contact met de juiste persoon om de drukklare bestanden aan te leveren. Weet wel dat BookDesign in dit geval niet meer verantwoordelijk is voor het eindresultaat, aangezien ik geen controle heb over het drukproces.

Wat betekent ‘goed voor druk’?

In de laatste creatiefase ontvang je een finale pdf ter goedkeuring. Wanneer je alles goed nagekeken hebt en er geen aanpassingen of correcties meer nodig zijn, bezorg je mij jouw “goed voor druk”. Daarmee bevestig je jouw akkoord op het totale digitale ontwerp. Deze bestanden gaan daarna rechtstreeks naar de drukker.

Na jouw “goed voor druk” kan BookDesign niet meer verantwoordelijk gesteld worden voor schrijf-, layout- of andere fouten.

Kan ik een proefexemplaar aanvragen?

Een drukproef zit niet standaard in het aanbod, maar kan mits meerprijs wel aangevraagd worden.

Zeker bij grote oplagen is dit interessant, omdat het corrigeren van fouten achteraf veel tijd en geld kan kosten (veel meer dan de drukproef).

Een drukproef wordt immers gemaakt voordat de hele oplage gedrukt wordt. Dit is een voorbeeld, een proefexemplaar rechtstreeks van de drukpers. Zo heb je het resultaat van je gedrukte boek voor je. Deze kan je controleren op fouten, zoals kleurverschillen, onjuiste paginanummers of ontbrekende afbeeldingen.

Een drukproef wordt meestal gemaakt d.m.v. digitale druk of offsetdruk. Bij digitale druk wordt de proefdruk digitaal geprint, terwijl bij de offsetdruk een drukpers wordt gebruikt.

We bekijken samen de proeven om te zien of en waar er verfijning nodig is om de beste resultaten te bereiken.

Wat is in regie?

De aanpassingen voor een herdruk gebeuren altijd in regie. Dat wil zeggen dat ik die aanpassingen per uur verreken en dus niet vooraf een offerte opmaak.

Bij een herdruk duid je de correcties aan op de finale proef van je laatste editie en ik zorg ervoor dat ze zo snel mogelijk verwerkt worden. Het gaat meestal om tekstcorrecties, nieuwe foto’s of een update van de inhoud. De opbouw en afwerking van het boek blijven gelijk.

Hierdoor kunnen we sneller schakelen en kan je het proces van intake, analyse en voorontwerp overslaan, waardoor je veel sneller je boek weer in handen hebt. Hiervoor zijn geen wachtlijsten, je komt bij me aankloppen en ik kijk wanneer ik je herdruk kan inplannen.

Nieuwe offerte voor drukwerk nodig bij een herdruk?

Wanneer je een herdruk wil van je boek, vraag ik een nieuwe offerte op bij de drukker. De specificaties, zoals afwerking en papiersoort, blijven gelijk, maar de oplage kan je uiteraard zelf nog aanpassen.

Een nieuwe offerte voor het drukwerk is altijd nodig bij een herdruk, omdat de prijzen van papier en van de drukker kunnen wijzigen. Daardoor zijn er kleine schommelingen mogelijk. Voor het ontwerp krijg je geen nieuwe offerte, de kleine aanpassingen die je aan mij doorgeeft in de lay-out of inhoud van het boek, verwerk ik in regie (dus aan uurtarief).

Wat betekent de term ‘oplage’?

Met ‘oplage’ bedoelen we het aantal exemplaren dat wordt gedrukt. De oplage wordt meestal uitgedrukt in een specifiek getal.

Over het algemeen geldt dat hoe hoger de oplage, hoe lager de gemiddelde drukkost per exemplaar van je boek. Hoe komt dit? Bij elk drukwerk heb je sowieso een opstartkost (opstart machine, instellen, …). Deze is onafhankelijk van het aantal exemplaren dat je bestelt. Daarbij komen dan nog zaken zoals het formaat, aantal pagina’s, speciale druktechnieken of papierkwaliteit die een invloed hebben op de kostprijs.

Als je de totaalkost kan verdelen over een groter aantal exemplaren, dan daalt de eenheidsprijs. Het kan dus voordeliger zijn om een grotere oplage te drukken.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

De enige betalingsmogelijkheid bij BookDesign is via overschrijving. Op de factuur vind je de nodige betaalgegevens.

Bij een project krijg je van mij telkens 2 deelfacturen (betalingstermijn van 14 dagen):
– de eerste voor de opstart van het voorontwerp
– de tweede na goedkeuring op de drukklare pdf

Laat je ook het drukwerk door mij uitvoeren, dan krijg je de factuur daarvoor wanneer het drukwerk opstart. (betaling voor levering)